Din tilmelding gik ikke igennem, prøv igen eller kontakt os.
Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv opdateret på alle nyheder, tilbud og gode tips til organisering.

Condibøtter m. låg

Alle condibøtter er BPA fri og fødevaregodkendt efter EU’s standarter. De almindelig condibøtter må komme i mikroovn og opvaskemaskinen. De fryseegenet egner sig perfekt til fryseren, men må ikke komme i opvaskemaskinen eller mikroovn. 

Hvad er en condibøtte?

Condibøtter er en gennemsigtig plastbøtte der oftes bruges i storkøkkener. Du kender måske condibøtter som de slikbøtter du kan blande selvslik fra. De bliver i nyere tid oftes brugt til tørvare og organisering i køkkenet. Condibøtter m. låg findes i to varianter, den fryseegnet og almindelige. De bliver også kaldt slikbøtte, plastbøtte eller kondibøtte.

Hvorfor hedder det en condibøtte? 

Ordet “condi” stammer fra ordet “condition” og betyder “tilstand” eller “betingelse. Sammensat med det danske ord “bøtte” bliver det til en betegnelse for en bøtte der kan opretholde en korrekt tilstand for indholdet og dermed sørge for at indholdet forbliver friskt og hygiejnisk.         

Hvilke typer condibøtter findes der?

Der findes to typer af condibøtter, de almindelige som du kender fra slikbutikkerne og de fryseegenet som er matte og kan som navnet antyder, tåle at gå i fryseren.

Kan condibøtter tåle opvaskemaskine?

De almindelige:
– Tåler temperaturer op til 95 grader
– Må komme i både opvaskemaskine mikroovn
– Er helt klare i plasten

De fryseegnet:
– Temperaturer ned til -20 grader og op til 40 grader
–  Er mere matte i plasten end de almindelige         
– Må ikke komme i opvaskemaskinen       

Kan condibøtter komme i fryseren?

Ja, de fryseegenet condibøtter kan. De kan tåle temperaturer ned til -20 grader. De er derfor helt perfekte til opbevaring af rester, kød og grønt.

Kan condibøtter gå i mikroovn?

Ja, de almindelige condibøtter må komme i mikroovnen.

Er condibøtter lufttætte?

Ja. Condibøtter er lufttætte og holder derfor skadedyr som møl ude af dine madvare. Deres lukning sikre at dine ting forbliver i en lukket atmosfære så du undgår lugt og luft.

Er condibøtter BPA fri?

Ja. Condibøtterne hos os indeholder ikke BPA, BPB, BPF og BPS. De overholder EU lovgivningen og er derfor sikre for dig at bruge til dine fødevare.

Hvor meget fylder 2 kg. mel?

2 kg. mel kan lige være i en condibøtte på 3000 ml. Vil du have plads til en rest mel, så skal du vælge bøtten på 5000 ml. Du kan se det fulde overblik over måleforholdene på skemaet her

Hvordan affaldssorteres condibøtter?

Condibøtterne er lavet PP-plast (polypropylen) som også er den type plast der kræver mindst energi at lave. De kan genanvendes og condibøtter skal derfor  i beholderen til plast.

                                                            

 Få inspiration til hvad condiboetter m. låg kan bruges til i vores fælles facebookgruppe eller instagram profi

Indkøbskurv
Scroll to Top